6 nasvetov za nakup električne klaviature

652
Nakup električne klaviature

Električne klaviature spadajo med tisto vrsto glasbil, ki imajo tipke, po katerih pritiskamo s prsti. Glasbilo je sestavljeno iz okrog 1 metra dolge klaviature, dveh zvočnikov, ekrana ter številnih gumbov za različne funkcije. Povezano je z vtičnico.

Če ste se tudi vi odločili, da si boste priskrbeli električno klaviaturo, potem se najbrž zavedate, da odločitev ne bo lahka. Še posebej, če ste začetnik in ne veste, na katere lastnosti morate biti posebej pozorni. Na tržišču obstaja ogromno proizvajalcev električnih klaviatur, ki so prilagojene za različne stile in glasbene žanre. Katera bo torej prava za vas?

Klaviatura Yamaha PSR-S775
Klaviatura PSR-S775 priznanega proizvajalca Yamaha.

Priporočamo vam, da si ogledate električne klaviature Yamaha in med njimi izberete svoj glasbeni instrument. So namreč kot nalašč tako za začetnike kot za izkušene mojstre, zato ste lahko prepričani, da bodo zadovoljile vse vaše želje in potrebe.

Kaj vse morate upoštevati pri nakupu električne klaviature?

Najbrž že veste, da lahko električna klaviatura ustvarja zvoke drugih glasbil ter tudi najrazličnejše druge zvoke, med njimi takšne, ki jih sploh še niste slišali.

1. Zavedati se morate, da imajo različne električne klaviature različne zvoke, zato jim pred nakupom dobro prisluhnite.

2. Preizkusite pedala in odzivnost tipk. Izbrati morate glasbilo s tipkami, ki ustrezajo vašemu trdemu ali mehkemu stilu. Trše tipke lahko začetniku na začetku povzročajo preglavice, saj je na njih težje igrati kot na tista glasbila, ki imajo mehkejše tipke.

3. Odločiti se morate tudi o naslednjem pomembnem vprašanju. Boste klaviaturo prenašali s seboj? V tem primeru izberite takšno, ki se jo bo enostavno prenašalo. Povsem drugače pa je v primeru, če bo električna klaviatura stala na svojem mestu kot kos pohištva. Obstajajo tako prenosljive kot fiksne električne klaviature.

4. Kaj pa število tipk? Električna klaviatura ima ponavadi 61, 66 ali 88 tipk. Tista z 88 tipkami je primerna za ljudi, ki se učijo igrati klasično glasbo. Za ostale glasbenike zadostuje manjše število tipk.

5. Se zavedate, da električna klaviatura oddaja enak zvok ne glede na to, kako močno pritisnete na tipko? Če boste igrali klasično glasbo, potem morate obvezno izbrati glasbilo, ki oddaja mehkejši zvok takrat, ko na tipko pritisnete šibkeje, ter močnejši zvok takrat, ko na tipko pritisnete trše.

6.Na koncu morate premisliti še o tem, ali želite, da ima vaše glasbilo že vgrajene zvočnike ali pa jih boste kupili naknadno.

DELI
Life at Night je spletni portal, na katerem so zbrani prispevki z različnih področij. Na njem boste izvedeli vse o urejanju doma in vrta, lepoti in zdravju, internetu in računalništvu, poslu in financah, pa tudi o športu in prostočasnih aktivnostih.