Nakup opreme za snowboard

257
Oprema za snowboard

Deskanje na zasneženih strminah marsikomu prinaša neverjeten občutek svobode. Z njim se ukvarja vse več ljudi. Še preden stopijo v svet neverjetnega doživetja in sprostitve, pa si morajo priskrbeti vso potrebno opremo.

Morda deskanje vse bolj navdušuje tudi vas in ste tik pred nakupom opreme. Če vas zanima, kaj vse potrebujete zanj, potem ste se znašli na pravem mestu. Predstavili vam bomo vso potrebno snowboard opremo in jo na kratko opisali. Izvedeli boste, na kaj morate biti še posebej pozorni, ko boste v specializirani trgovini kupovali opremo za deskanje.

Kaj potrebujete za deskanje na snegu?

Za snowboarding potrebujete desko, vezi, borderske čevlje oziroma buce, kombinezon, toplo spodnje perilo, nogavice, rokavice, očala z UV zaščito, čelado in ščitnik za hrbet. Celotna snowboard oprema priznanih blagovnih znamk vam je na voljo v slovenskem podjetju Extreme Vital, ki ima svoje fizične trgovine v štirih slovenskih mestih (Škofja Loka, Ljubljana, Maribor, Radovljica) in tudi spletno trgovino.

Deska

Deske za snowboard se med seboj zelo razlikujejo. Za začetnike je najprimernejša srednje trda freestyle deska, kot je na primer all-mountain rocker snowboard. Sicer pa se deska izbira glede na višino in težo deskarja. Poskrbite, da vam bo deska segala nekje med brado in vrhom nosu.

Snowboard deska
Snowboard deska Burton Ripcord (2019)

Deske se med seboj razlikujejo tudi po grafičnem dizajnu. V omenjenem podjetju boste lahko izbirali med številnimi vrstami desk, ki so namenjene tako moškim kot ženskam. Deske za ženske so nekoliko krajše, mehkejše in ožje od moških.

Vezi

Vezi se označujejo kot orodje, ki prenaša vsak vaš gib na snowboard oziroma desko. Delijo se na več skupin. Poznamo freestyle, freeride in all-mountain vezi.

Snowboard vezi
Snowboard vezi Salomon Pact (2019)

Za all-mountain vezi je značilno, da so srednje ali manjše trdote. Freestyle so mehkejše, medtem ko so freeride trše. Glede izbire vezi se posvetujte s prodajalcem v specializirani trgovini.

Buci

Buci veljajo za prav posebno vrsto čevljev, ki je namenjena deskanju. Veljajo za izjemno pomemben del opreme. Če želite doživeti najboljšo izkušnjo na deski, potem si pri nakupovanju vzemite dovolj časa, da si boste izbrali prave.

Snowboard čevlji
Snowboard čevlji K2 Aspect (2019) – črni

Snowboard čevlji naj bodo tako veliki, da boste čutili, kako se vaš palec dotika notranje strani čevlja. Preveliki buci bodo povzročili, da vam bo peta plesala gor in dol. Posledično boste slabše upravljali desko, imeli boste tudi več možnosti za padce.

Čelada

Čelada bo v prvi vrsti poskrbela za varnost vaše glave ob morebitnih padcih. Kupite funkcionalno, čvrsto, lahko in ergonomsko oblikovano čelado, ki bo odlično služila svojemu zelo pomembnemu namenu.

Snowboard čelada
Snowboard čelada Poc Auric – bela in črna

Vsekakor vam svetujemo, da se odločite za nakup čelade vrhunskega proizvajalca. Med najbolj priznane in uveljavljene sodijo Poc, Salomon, Smith, K2 in nekatere druge.

Hlače in jakna

Pri izbiri hlač in jakne poskrbite, da boste oba kosa oblačil dovolj topla in vodoodporna. Odločite se za material, ki dobro diha, saj se boste v takih oblačilih zelo dobro počutili.

Snowboard oblačila
Snowboard hlače in jakna Arcteryx, rokavice in kapa Burton

Nenazadnje sta pomembna tudi barva in vzorec, ki pa sta prepuščena povsem vašemu okusu. Priporočamo vam, da preverite ponudbo spletne trgovine Extremevital.com, kjer boste lahko izbirali med mnogimi blagovnimi znamkami in modeli.

Očala

Očala vam bodo prišla prav, ko boste vozili po zasneženih smučiščih. Varovala vas bodo pred mnogimi žuželkami in drugimi nevšečnostmi, ki vam lahko čisto po nepotrebnem zaidejo v oči.

Snowboard očala
Ženska snowboard očala Smith Showcase OTG

Snowboard očala pa so v prvi vrsti namenjena za primerno UV zaščito, ki oči varuje pred nevarnimi sončnimi žarki. Očala odlično ščitijo tudi proti vetru.

Life at Night
Life at Night je spletni portal, na katerem so zbrani prispevki z različnih področij. Na njem boste izvedeli vse o urejanju doma in vrta, lepoti in zdravju, internetu in računalništvu, poslu in financah, pa tudi o športu in prostočasnih aktivnostih.