Portorož

Published by Life on 19. 6. 2018

3 top obmorske destinacije v Sloveniji

Čeprav imamo malo morja, je le-to naše in je zelo tesno povezano z našo zaznavo Slovenije in načinom življenja. Poletje je tu in topli, sončni dnevi bodo spet zvabili množice Slovencev na kavico na različne obmorske destinacije, da o tem, koliko turistov – slovenskih in tujih – se bo na naši obali trlo poleti, niti ne govorimo.

Slovenska Istra

Slovenska Istra le malokoga pusti ravnodušnega, saj očara z edinstvenim prepletom zanimivosti iz srednjeveškega, beneškega in rimskega obdobja, seveda pa ne smemo pozabiti tudi na številne naravne lepote. Tu najde prav vsak nekaj zase, pa naj bodo to stara mestna jedra, zaselki s svojo kulturno dediščino ali pa številne male in večje slikovite vasi.

Sečoveljske soline

Sečoveljske soline so največje delujoče soline pri nas.

Človek si lahko oddahne in se sprosti ob spoznavanju različnih krajinskih parkov in zaščitenih območij narave, kot so na primer naravni rezervati. Obiščite Sečoveljske soline, kjer vam bo v ustih ostal okus po soli, ali pa se naužijte dih jemajočega razgleda, ki vas čaka na strunjanski pečini.

Koper, Izola in Piran

Koper, Izola in Piran so tri obalna mesta, ki ležijo na prepihu kultur, pohvalijo pa se lahko tako s pisano preteklostjo kot tudi sedanjostjo. V teh mestih lahko prav zares začutite njihovo mediteransko dušo, se sprehodite po starodavnih ulicah, obiščete različne muzeje, znamenite galerije in pobrskate po bogati izbiri na mestnih tržnicah.

Piran

Piran je obmorsko mesto, prežeto s kulturo.

Še tisti, ki so najbolj obremenjeni s stresom, se bodo znali sprostiti v hitrem in živahnem utripu poletnih dogodkov, se osvežiti v morju in začutiti utrip mest v večernih urah.

Portorož

V mestu rož, Portorožu, pa se boste lahko sproščali v raznovrstnih hotelih z bazeni ter razvajali svoje okušalne brbončice s hrano v vrhunskih restavracijah, zvečer pa svojo srečo preizkusili v igralnicah ter se zabavali pozno v noč.

Obmorske restavracije vabijo, zato jih čim prej obiščite!

Novalja

Published by Life on 7. 11. 2016

Otok Pag – nastanitev v bližini Novalje

Severna Dalmacija nam je blizu, petnajst minut vožnje s trajektom pa tudi mine, kot bi mignil. Prav to sta, poleg naravnih lepot otoka, med Slovenci najbolj pogosta razloga, da se poleti odločijo za dopust na otoku Pag. Ker je otok precej dolg in ponuja poleg glavnega mesta Pag tudi številne manjše zaselke, ki so slikoviti in turistom prijazni, najdemo Slovence tako rekoč v vsaki vasici, še vedno pa je najbolj priljubljeno mestece Novalja. To je turistično izjemno razvito in ponuja vse, kar si turisti poleti zaželijo, predvsem pa se lahko pohvali s čudovitimi plažami Planjka, Zrče in Caska. Če se želite poleti kopati prav na teh, pa je dobro v naprej rezervirati tudi nastanitev v njihovi bližini.

Planjka

Plaža Planjka je velika peščena plaža, katere kakovost potrjuje modra zastava, na njej pa je tako igrišče za odbojko na mivki kot nogometno igrišče, tobogan, možno si je izposoditi rekvizite za vodne športe, urejene so sanitarije in gostinska ponudba.

Planjka

Plaža Planjka si je prislužila modro zastavo.

Plaža ima veliko parkirišče, a da vam tega ne bo potrebno uporabljati, najemite sobo ali apartma v Stari Novalji. Stara Novalja nudi apartmaje tik poleg morja, tako da od njega ne boste oddaljeni več kot deset ali dvajset metrov, rezervirate pa jih lahko tako preko agencij kot tudi povsem zasebno.

Zrče – največ zabave, kar je ponuja otok Pag

Tudi plaža Zrče se ponaša z modro zastavo. Preko dneva boste lahko uživali na soncu in poležavali na pesku, si privoščili vodne adrenalinske športe, zvečer pa zaživijo klubi s sodobno glasbo, ki jih polnijo mladi z vsega sveta.

Zrče

V Zrčah ponoči zaživijo diskoteke in klubi.

Zrče so bile v preteklosti izbrane tudi za najlepšo hrvaško plažo. Če se želite med svojim dopustom namakati v valovih prav tu, potem je najbolj priporočljivo, da se odločite za namestitev v Novalji, saj vam tako do plaže ne bo treba z lastnim prevozom. Na voljo je namreč avtobusna linija. Novalja kot najbolj turističen kraj na otoku Pag nudi številne hotele, apartmaje in penzione, med njimi tudi takšne s petimi zvezdicami.

Caska

Še ena od najlepših plaž na otoku Pag je peščena Caska, ki se nahaja v neposredni bližini Zrč. Za razliko od teh se ponaša s počasnim in zmernim spustom morskega dna, zaradi česar je priljubljena pri družinah z majhnimi otroki.

Caska

Peščeno morsko dno se spušča zelo počasi.

Zanimivi so tudi ostanki rimskega mesta, ki so vidni na obali in pod vodo. Tudi tu je seveda poskrbljeno za gostinsko ponudbo. Tik poleg plaže je le nekaj hiš, torej boste storili najbolje, če bivate v Novalji.

Kakšna plaža je najlepša?

Do vseh omenjenih plaž boste seveda prišli brez težav, tudi če se odločite za bivanje v turističnem naselju Gajac ali kampu Straško (ki ima tudi svojo plažo), če vam do velikih plaž ni, pa otok Pag ponuja številne majhne zalivčke, kjer boste našli nekaj več zasebnosti. Mnogi apartmaji izven mest so nekoliko bolj na samem in osebje vas bo hitro usmerilo na najlepšo plažo v bližini, ki jo bolj kot ne uporabljajo zgolj njihovi gostje ali domačini. Če ne dobite hotela ali apartmaja po primerni ceni v mestecu Novalja, se torej nikar ne obremenjujte, saj so tudi drugod na voljo sanjske plaže.