3 top obmorske destinacije v Sloveniji

44
Portorož

Čeprav imamo malo morja, je le-to naše in je zelo tesno povezano z našo zaznavo Slovenije in načinom življenja. Poletje je tu in topli, sončni dnevi bodo spet zvabili množice Slovencev na kavico na različne obmorske destinacije, da o tem, koliko turistov – slovenskih in tujih – se bo na naši obali trlo poleti, niti ne govorimo.

Slovenska Istra

Slovenska Istra le malokoga pusti ravnodušnega, saj očara z edinstvenim prepletom zanimivosti iz srednjeveškega, beneškega in rimskega obdobja, seveda pa ne smemo pozabiti tudi na številne naravne lepote. Tu najde prav vsak nekaj zase, pa naj bodo to stara mestna jedra, zaselki s svojo kulturno dediščino ali pa številne male in večje slikovite vasi.

Sečoveljske soline
Sečoveljske soline so največje delujoče soline pri nas.

Človek si lahko oddahne in se sprosti ob spoznavanju različnih krajinskih parkov in zaščitenih območij narave, kot so na primer naravni rezervati. Obiščite Sečoveljske soline, kjer vam bo v ustih ostal okus po soli, ali pa se naužijte dih jemajočega razgleda, ki vas čaka na strunjanski pečini.

Koper, Izola in Piran

Koper, Izola in Piran so tri obalna mesta, ki ležijo na prepihu kultur, pohvalijo pa se lahko tako s pisano preteklostjo kot tudi sedanjostjo. V teh mestih lahko prav zares začutite njihovo mediteransko dušo, se sprehodite po starodavnih ulicah, obiščete različne muzeje, znamenite galerije in pobrskate po bogati izbiri na mestnih tržnicah.

Piran
Piran je obmorsko mesto, prežeto s kulturo.

Še tisti, ki so najbolj obremenjeni s stresom, se bodo znali sprostiti v hitrem in živahnem utripu poletnih dogodkov, se osvežiti v morju in začutiti utrip mest v večernih urah.

Portorož

V mestu rož, Portorožu, pa se boste lahko sproščali v raznovrstnih hotelih z bazeni ter razvajali svoje okušalne brbončice s hrano v vrhunskih restavracijah, zvečer pa svojo srečo preizkusili v igralnicah ter se zabavali pozno v noč.

Obmorske restavracije vabijo, zato jih čim prej obiščite!

DELI
Life at Night
Life at Night je spletni portal, na katerem so zbrani prispevki z različnih področij. Na njem boste izvedeli vse o urejanju doma in vrta, lepoti in zdravju, internetu in računalništvu, poslu in financah, pa tudi o športu in prostočasnih aktivnostih.