Nakup električne klaviature

Published by Life on 5. 9. 2018

6 nasvetov za nakup električne klaviature

Električne klaviature spadajo med tisto vrsto glasbil, ki imajo tipke, po katerih pritiskamo s prsti. Glasbilo je sestavljeno iz okrog 1 metra dolge klaviature, dveh zvočnikov, ekrana ter številnih gumbov za različne funkcije. Povezano je z vtičnico.

Če ste se tudi vi odločili, da si boste priskrbeli električno klaviaturo, potem se najbrž zavedate, da odločitev ne bo lahka. Še posebej, če ste začetnik in ne veste, na katere lastnosti morate biti posebej pozorni. Na tržišču obstaja ogromno proizvajalcev električnih klaviatur, ki so prilagojene za različne stile in glasbene žanre. Katera bo torej prava za vas?

Klaviatura Yamaha PSR-S775

Klaviatura PSR-S775 priznanega proizvajalca Yamaha.

Priporočamo vam, da si ogledate električne klaviature Yamaha in med njimi izberete svoj glasbeni instrument. So namreč kot nalašč tako za začetnike kot za izkušene mojstre, zato ste lahko prepričani, da bodo zadovoljile vse vaše želje in potrebe.

Kaj vse morate upoštevati pri nakupu električne klaviature?

Najbrž že veste, da lahko električna klaviatura ustvarja zvoke drugih glasbil ter tudi najrazličnejše druge zvoke, med njimi takšne, ki jih sploh še niste slišali.

1. Zavedati se morate, da imajo različne električne klaviature različne zvoke, zato jim pred nakupom dobro prisluhnite.

2. Preizkusite pedala in odzivnost tipk. Izbrati morate glasbilo s tipkami, ki ustrezajo vašemu trdemu ali mehkemu stilu. Trše tipke lahko začetniku na začetku povzročajo preglavice, saj je na njih težje igrati kot na tista glasbila, ki imajo mehkejše tipke.

3. Odločiti se morate tudi o naslednjem pomembnem vprašanju. Boste klaviaturo prenašali s seboj? V tem primeru izberite takšno, ki se jo bo enostavno prenašalo. Povsem drugače pa je v primeru, če bo električna klaviatura stala na svojem mestu kot kos pohištva. Obstajajo tako prenosljive kot fiksne električne klaviature.

4. Kaj pa število tipk? Električna klaviatura ima ponavadi 61, 66 ali 88 tipk. Tista z 88 tipkami je primerna za ljudi, ki se učijo igrati klasično glasbo. Za ostale glasbenike zadostuje manjše število tipk.

5. Se zavedate, da električna klaviatura oddaja enak zvok ne glede na to, kako močno pritisnete na tipko? Če boste igrali klasično glasbo, potem morate obvezno izbrati glasbilo, ki oddaja mehkejši zvok takrat, ko na tipko pritisnete šibkeje, ter močnejši zvok takrat, ko na tipko pritisnete trše.

6.Na koncu morate premisliti še o tem, ali želite, da ima vaše glasbilo že vgrajene zvočnike ali pa jih boste kupili naknadno.

Prednovoletne zabave

Published by Life on 9. 10. 2017

Prednovoletne zabave, ki se jih vsi veselijo

December je naporen mesec in vsak petek se nekaj dogaja. Včasih se zgodi, da ljudje hodijo od prednovoletne zabave do zabave, da so na isti dan povabljeni na več krajev. In kako poskrbeti, da se bodo vaši poslovni partnerji odločili, da se udeležijo prav vaše zabave, ne pa tiste pri konkurenci? Poskrbite, da bo vsaka vaša prednovoletna zabava nekaj posebnega!

Kakšne so najboljše prednovoletne zabave?

Ponavljanje je dolgočasno, zato naj zabava ne bo vsako leto na isti lokaciji, z istimi aktivnostmi, isto postrežbo. Domislite se nekaj novega, to pa seveda zapišite tudi na vabilo, da boste ustvarili zanimanje.

Klasični napitki in pijače? Zagotovo ne! Pripravite pokušino zanimivih piv, ki jih vaši gostje zagotovo še niso pokusili. Prav tako lahko pripravite degustacijo različnih vrst kave s poreklom. Tudi pri sladicah ste lahko domiselni. Naj bodo presne ali veganske, značilne za regijo, iz katere prihajate, povezane z državo, s katero sodelujete … Tudi blejska kremšnita lahko marsikoga privabi!

Prednovoletni prigrizki

Svoje goste navdušite z izvirnimi in okusnimi prigrizki.

Pripravite darilca. Vsakdo se namreč veseli kakšnega zanimivega poslovnega darila, ki ga bo dobil na zabavi. Darilo je lahko tudi kakšen vaš izdelek.

Je v navadi, da se najame DJ, ki skrbi za plesno dogajanje? Marsikdo ne mara plesati, si pa z veseljem ogleda kak zanimiv nastop. Povabite artiste, ki bodo prevzeli občinstvo.

Prednovoletne zabave so lahko tudi tematske in se nanašajo na dejavnost vašega podjetja. Če prodajate športno opremo, imate lahko eno leto dekoracijo in aktivnosti na temo kolesarstva, naslednje leto na temo smučanja …

Ni nujno, da so prednovoletne zabave svečane in v zaprtih prostorih. Če je sneg, lahko povabite na večerno sankanje, ki ga pospremite s kuhanim vinom, kakavom in čajem.

Prednovoletne zabave so lahko tudi priložnost za zabavno učenje. Če se ukvarjate z gostinstvom, prodajo ali proizvodnjo živil, potem povabite letos na delavnico peke kruha, naslednje leto na delavnico mešanja koktajlov …

Vse je odvisno od ljudi!

Najboljše prednovoletne zabave so vedno dobro obiskane predvsem zaradi prijetnih ljudi. Ne povabite zgolj najbolj pomembnih poslovnih partnerjev. Povabite vse tiste, s katerimi se je prijetno družiti, pa čeprav ne sodelujete pogosto. Zanimivi ljudje, ki lahko postrežejo z dobrimi zgodbami, ter znajo druge nasmejati, so vedno najboljši recept za uspešno zabavo.

Tudi svoje zaposlene spodbudite, da se sprostijo, vsekakor pa jih velja opozoriti, glede česa naj bodo previdni. Če veste, da je kakšen poslovni partner nekoliko bolj zadržan in resen, se je treba ob njem obnašati resno in spoštljivo, ne pa se šaliti. Predvsem pa pazite, da ne bo preveč alkohola. Ob tem namreč popustijo zavore in hitro se lahko pripeti kaj neprijetnega.

Jadranje

Published by Life on 6. 4. 2017

Kako pričeti z jadranjem?

Jadro, sonce in veter. Je lahko še kaj lepšega? Za vse tiste, ki poletje radi preživljajo aktivno, z vetrom v laseh, zagotovo ne. Tako jadranje na deski kot “pravo” jadranje na jadrnici marsikoga popolnoma prevzameta. In če se sprva poda na desko ali jadrnico z nekaj strahu in dvomov, ti kmalu izginejo. Da bi bilo mogoče jadrati povsem samostojno, pa je seveda potrebnega kar nekaj znanja. Ne glede na to, s kakšnim plovilom se podamo na vodo, je tega nujno obvladati, prav tako pa poznati vse predpise. Potrebna je torej šola oziroma tečaj, kjer si pridobimo teoretično in praktično znanje, potrdilo o njem pa je seveda izpit.

Jadranje za mlade

Navdušenje nad morjem se pogosto pojavi že v času odraščanja. Znotraj jadralnih klubov, ki spadajo pod Jadralno zvezo Slovenije, lahko najdete kar nekaj takšnih, ki se posvečajo podmladku. Seveda je predpogoj za jadranje bližina morja ali jezera, a če se otrok z jadranjem ne namerava ukvarjati resneje (v obliki treningov), se lahko do Obale zapeljete tudi med vikendom. Sodeluje lahko v jadralni šoli za otroke, prav tako pa so na voljo programi jadranja za šole, ki pridejo prav za športne dni ali šolo v naravi.

Jadranje za starejše mladostnike in odrasle

Kadar vas jadranje mika predvsem zaradi možnosti aktivnega preživljanja dopusta, se lahko odločite za tečaj jadranja, ki vas bo pripravil na samostojno upravljanje z jadrnico. Tečaj obsega dva sklopa. Potrebno se je pripraviti na izpit za voditelja čolna, za katerega je minimalna predpisana starost 16 let, prav tako pa si je treba pridobiti praktično znanje. Tečaj za voditelja čolna se organizira povsod po Sloveniji, izpit, ki poteka pri Upravi RS za pomorstvo, pa potrjuje, da obvladate motoroznanstvo, meteorologijo, branje kart in vse drugo, kar je potrebno za varno plovbo.

Pomorska karta

Na tečaju se boste naučili tudi branja pomorskih kart.

Če je izpit potreben zaradi jadranja, pa je seveda najbolje, da se pri društvu, ki se ukvarja z jadranjem, že takoj pozanimate, kdaj, kako in kje potekajo začetni in nadaljevalni tečaji jadranja. Tako se boste hkrati pripravili na izpit za voditelja čolna in si pridobili tudi praktično znanje. Pri ŠD Gibanca poteka šola jadranja ob vikendih, izpluje se iz Marine Portorož, na morju pa ste med 11. in 17. uro.

Kdo naj se odloči za tečaj jadranja?

Znanje ni nikoli odveč, zato se šola jadranja na začetni stopnji priporoča vsem, ki se nameravajo ali prvič podati na jadrnico ali pa se za dopust na njej odločajo redno. Najemi jadrnice danes niso več tako dragi, kot so bili nekoč, saj je na trgu dovolj konkurence. Teden dni jadranja na osebo ne stane več kot teden dni dopusta na kakšnem grškem otoku! Seveda se začetniki običajno odločijo, da bodo skupaj z jadrnico najeli tudi skiperja, ki bo skrbel za njeno upravljanje in jadranje popolnoma obvlada, a ta vedno potrebuje pomoč. Če ste zanjo usposobljeni, bo plovba mnogo prijetnejša.

Prav tako se začetni tečaj jadranja priporoča vsem, ki si želijo nabrati znanje za samostojno upravljanje plovila z jadri. Tako so na morju lahko samostojni in ne potrebujejo skiperja, kar pomeni tudi prihranek. Vsekakor pa je dobro, da se v tem primeru odločijo tudi za nadaljevalni tečaj, saj je morje lahko nevarno in od nas zahteva še več iznajdljivosti in pravilnih odločitev.

Kje se učiti jadranja?

Jadralna zveza SlovenijeTečaj jadranja organizirajo društva, katerih krovna panožna organizacija je Jadralna zveza Slovenije. Ta tudi izobražuje učitelje, inštruktorje ter trenerje jadranja in s tem jamči za njihovo strokovno usposobljenost. Jadralci, ki skrbijo za tečajnike, so učitelji jadranja z množico izkušenj, marsikateri med njimi se ukvarja tudi z regatnimi tekmovanji. In če vas med opravljanjem šole jadranja zamikajo tudi regate, seveda zato ni nobene težave. V nadaljevanju se lahko odločite za tečaj regatnega jadranja, ki marsikomu predstavlja svojevrsten izziv.

Jadranje po pameti!

Jadranje ni šport oziroma aktivnost, namenjena bogatim. Je predvsem aktivnost, ki je namenjena “pametnim”. Pri njem ni pomembno, kako razkošno in drago jadrnico imate, temveč kako varno jo znate upravljati. Predpogoj za jadranje po pameti je vedno previdnost, prav tako pa mora biti vsaka odločitev na morju dobro premišljena. In prav to je tisto, česar se morate naučiti skozi začetni in nadaljevalni tečaj jadranja. Z učitelji, ki imajo bogate izkušnje in vas naučijo, da se je vedno treba držati pravil ter ničesar prepustiti naključju, je to povsem enostavno, zato je jadranje pravi užitek.

Vedeževanje

Published by Life on 25. 1. 2017

Vedeževanje z Astrohišo

Življenje v negotovosti je najtežje, kar se nam lahko pripeti. Že vsakdanji izzivi, na katere ne moremo vplivati in jih spremeniti, so pogosto stresni, a kadar se negotovost pojavi pri pomembnih življenjskih vprašanjih, je še toliko huje. Vemo, da se stvari lahko spremenijo na boljše ali slabše, da nam bo uspelo ali ne, in da je od tega odvisna naša prihodnost, a nimamo odgovorov. Razen, če nam jih kot rešitev ponudi vedeževanje, s katerim lahko odstremo marsikatero tančico in rešimo uganke, ki prevzemajo naš um. Vedeževanje nam pomaga, da lahko sprostimo napetost in se prenehamo obremenjevati po nepotrebnem, kajti vsi pomembni odgovori so na dlani.

Najboljše vedeževanje v Sloveniji

Pri nas so ljudje vse manj zadržani, in če je vedeževanje nekoč veljalo za tabu, ga danes večina sprejema kot dejavnost, ki je povsem običajna ter katera zahteva velik dar. Na vedeževanje Astrohiša, kjer je združenih mnogo vrhunskih vedeževalcev, smo povprašali glede tega, kakšna je sprejetost vedeževanja v našem okolju. Potrdili so, da ljudje vedeževalcev nič več ne jemljejo za šarlatane, temveč se zavedajo, da gre za ljudi, ki imajo razvito drugo vrsto čuječnosti, s katero lahko pomagajo, hkrati pa jim je ta lahko tudi v breme. Vedeževanje je namreč izjemno odgovorno delo, saj se pri njem srečuješ z močnimi silami, hkrati pa s strankami, ki resnično potrebujejo tvoje odgovore. In tudi kadar jim želiš dati dobre, tega včasih ne moreš.

Vedeževanje Astrohiša

Kakšno vedeževanje je pri nas najbolj priljubljeno? Tako kot v večini Evrope se stranke največkrat odločijo za vedeževanje iz tarot kart, vprašanja pa se nanašajo v prvi vrsti na zdravje, šele nato sledijo vprašanja o službi, partnerskem odnosu in podobno. Tudi numerologija je še vedno zelo priljubljena, saj si nihče ne želi, da bi mu šlo v življenju slabše zgolj zato, ker tako določa na primer njegovo ime. Tako numerologija kot še ena izjemno priljubljena oblika vedeževanja, astrologija, sta priljubljeni tudi pri mladih starših oziroma parih v pričakovanju, ki jih zanima, kakšen bo njihov otrok, kako ga primerno poimenovati, kaj mu prinaša njegov rojstni datum.

Kdo se najpogosteje obrača na pomoč vedeževalca?

Pa je res, da se za vedeževanje odločajo predvsem ženske? Drži. V človeški naravi je, da so ženske bolj odprte in se želijo v težavah bolj pogovarjati ter pogosteje vprašajo za nasvet, medtem ko moški probleme raje obdržijo zase – zato se tudi za vedeževanje odločijo večkrat pripadnice nežnejšega spola. Iskanje življenjske poti je namreč precej podobno iskanju poti, kadar se vozimo z avtomobilom. Ženske povprašajo mimoidočega za pravo smer, moški pa raje trmasto naredijo tri kroge, preden jo najdejo sami.

SoftShell jakna

Published by Life on 3. 1. 2017

SoftShell jakna vas varuje pred vetrom in mrazom

Včasih so zimske razmere pomenile težka, nerodna oblačila, ki niso bila prijetna za nošenje, so pa zagotavljala zaščito pred nizkimi temperaturami. Se spomnite fotografij iz osemdesetih, ko so celo alpinisti na najvišjih gorah sveta nosili debela pletena oblačila iz volne? Se spomnite, da so v teh letih ženske prisegale na krzno, saj naj bi bilo to edino, ki lahko pozimi resnično ogreje? Na srečo so novi časi prinesli nove materiale, ki nam precej pomagajo pri naši zimski garderobi. So lahki, niso pridobljeni na račun kosmatih živalic, dobro grejejo, ne prepuščajo vetra in mokrote, dihajo in se pod njimi ne potimo. Iz njih so narejena oblačila po zadnji modi ali pa oblačila, ki so praktičnega kroja in odlična za vsakdanjo uporabo, tudi za delo. Eden teh sodobnih materialov je tudi tako imenovani SoftShell, iz katerega se najbolj pogosto izdelujejo SoftShell jakne.

Vsakdanja, praktična, udobna zimska oblačila

O tem, zakaj so tovrstna zimska oblačila tako zelo priljubljena, smo povprašali podjetje Habeco, kjer skrbijo za promocijski tekstil najrazličnejših znamk in za najrazličnejše priložnosti oziroma vrste uporabe, na primer šport, delo, prosti čas, poletje in zimo … Prav SoftShell jakne so med najbolj iskanimi, naročajo pa jih najrazličnejša podjetja, od multinacionalk do majhnih podjetnikov. Zakaj? Zato, ker so topla oblačila za hladnejše dni z dodatkom logotipa podjetja odličen način promocije tega podjetja, ljudje pa jih izjemno radi nosijo, ker so praktična.

  • SoftShell jakna Sols Roxy

Večina podjetij se odloči, da bo s takšno zimsko jakno iz SoftShella obleklo predvsem tiste zaposlene, ki delajo na terenu in pri katerih je treba pozimi poskrbeti, da jim je toplo. Seveda pa se hitro obleče tudi vse druge, tudi zaposlene v pisarnah, ki nosijo jopice tako na delovnem mestu kot doma in v prostem času, pa tudi poslovne partnerje. SoftShell jakne so kot jakne za prosti čas namreč odlične za vse. Lahko jih oblečemo za kakšno planinsko turo, za sprehod po mestu, za delo na vrtu … Pravzaprav jih lahko nosimo vedno, ko nam je hladno, in je primerna nekoliko bolj športna ter sproščena obleka.

Kakšne SoftShell jakne so na izbiro?

Pri Habecu smo povprašali, na kakšen način izbrati promocijski tekstil, da bo ta kar najbolj učinkovit –da ga bodo obdarovanci torej čim pogosteje nosili in nam tako ves čas delali »reklamo«. Povedali so nam, da je pomembnih kar nekaj dejavnikov.

SoftShell jakne ne smejo biti videti ceneno, saj imamo vsi radi, da so naša oblačila kakovostna in estetska. Izdelane morajo biti torej tako, da so resnično primerne za vsakdanje prostovoljno nošenje, ne pa zgolj za tistih osem ur v službi, nato pa jih vsi z olajšanjem odložijo. Prav zato vas vabijo, da pogledate njihovo ponudbo, saj so pri njih oblačila kakovostna in po ugodni ceni.

SoftShell jakne

SoftShell jakne so na voljo v spletni trgovini Habeco.

Najbolje je, da se izbere nekoliko bolj nevtralno barvo, torej barvo, s katero nimajo težave ne moški ne ženske. Za posebne barve se ne velja odločati, kajti če SoftShell jakna že na deleč vpije, da gre za brezplačno oblačilo za promocijo, je ljudje ne bodo nosili.

Praktičen naj bo tudi model. Razmislite o posebnih žepih in o kapuci, saj je lahko oboje prednost. In nenazadnje: vaš logotip namestite tako, da bo dobro opazen, vendar ne bo pokvaril celotnega videza jakne.