Otroško glasbilo kot ideja za izvirno darilo

21
Otroška glasbila

Otroci naravnost obožujejo glasbo, a mora biti ta največkrat prilagojena njim oziroma jo celo še raje ustvarjajo. Ko otrok spoznava svet okoli sebe, spoznava tudi glasbo, zvoke in glasbila. Če kaj, potem je najbolj zanimivo, ko lahko zvoke ustvarja sam.

Različne piščali, tolkala in druge zanimive igrače otroku pokažejo pot v svet glasbe, staršem pa nekoliko olajšajo izbiro pri usmeritvah. K sreči je ponudba otroških glasbil zelo pestra, glasbila pa lahko predstavljajo tudi zelo lepo darilo. Spletna trgovina Symphony vas pri tem vsekakor ne bo razočarala.

Celotna ponudbo glasbil za otroke: https://www.symphony.si/glasbila-za-otroke

Elektronski sintetizator

Če želite svojega otroka vpeljati v svet glasbe, morate za to poskrbeti na način, da si bo tega zaželel sam. Seveda potrebuje nekaj usmerjanja, vendarle pa na koncu najraje sam seže po določenem glasbilu.

Otroški elektronski sintetizator Otamatone
Otroški elektronski sintetizator Otamatone (Symphony International)

Eno od bolj zanimivih glasbil, ki navdušijo vse otroke, je elektronski sintetizator. Zadeva deluje na baterije, upravlja pa se jo na posebej zanimiv način. Na vratu se nahaja zvočna površina na katero se pritiska, zvok pa se iz glasbila spravi tako, da se odpira in zapira usta. Omogočeno je tudi nastavljanje različnih uglasitev.

Kljunasta flavta

Le kdo med nami si v otroštvu ni zaželel kakšne piščali ali flavte. Prav kljunasta flavta sodi med glasbila, ki v tem segmentu nudi odlično vstopno točko v učenje igranja na pihala. Najlepše pri takšnem darilu za otroka pa je, kadar so glasbilu priložena še navodila za učenje in igranje.

Otroška kljunasta flavta Coconut The Little Dragon
Otroška flavta Coconut The Little Dragon (Symphony International)

Kljunasta flavta Coconut The Little Dragon je cenovno zelo ugodno glasbilo, ki bo vašega otroka navdušilo kot še nič doslej. Opremljeno je s torbico, palico za čiščenje, tabelo s prijemi in notami s skladbicami za začetnike. Vsebuje torej vse, kar bo vaš malček potreboval.

Karaoke – ko se otrok prelevi v pevsko zvezdo

Takšno darilo bo nadvse razveselilo vašega otroka in mu popestrilo ure in ure, ki jih bo preživel v svetu glasbe. Čeprav gre za darilo za otroka, pa so takšne karaoke več kot odlična zadeva in izjemen vstop v svet glasbe.

Mikrofon za karaoke Vonyx KM01
Mikrofon za karaoke Vonyx KM01 (Symphony International)

Mikrofon za karaoke KM01 Vonyx je tako sposoben predvajati glasbo s pomočjo SD kartice ali USB ključka oziroma celo preko vgrajenega Bluetooth avdio sprejemnika. Na voljo je kar nekaj različnih nastavitev, zna pa celo odstraniti nadležne šume iz okolice.

Otroci obožujejo tolkala

Če vaš otrok vedno z navdušenjem pospremi zvok bobnov, potem z nakupom kakšnega tolkala vsekakor ne boste udarili mimo. Eden zanimivejših bobnov je Coconut The Little Dragon, ki je opremljen s posebnim trakom za nošenje, v kompletu pa prejmete tudi dve udarjalki.

Otroški boben Coconut The Little Dragon
Otroški boben Coconut The Little Dragon (Symphony International)

Zanimivi so tudi različni tamburini ali pa otroški floor tom NSL Kid’s Percussion znamke Remo World Percussion, ki ima akustično ogrodje in opno NSL. Slednja zagotavlja, da je glasnost samega bobna nekoliko zmanjšana, kar je vsekakor dobra novica za vas.

Zakaj otroka vpeljati v glasbo?

Glasba nas spremlja na celotni življenjski poti. Nudi nam zabavo, ugodje ob poslušanju, prebuja lepe občutke in nam pomaga krajšati čas. A glasba je še veliko več kot to. Učenje igranja glasbil pri otroku sproži zelo dobrodošle reči. Pomaga pri boljši zbranosti. Nastopanje pred ljudmi prežene občutek treme, ki pa je stalnica tudi v šoli pred šolsko tablo.

Igranje na glasbila izboljša še motorične sposobnosti ter krepi multi opravilnost, ki pride še kako prav. Otrok se težko spravi k šolskim knjigam in potrebnega je kar nekaj časa, da mu to potrebo privzgojimo. Glasbena šola poskrbi, da se otrok prične tega zavedati sam od sebe in si doma vzame čas za vaje, zato je še kako dobrodošlo, da mu pomagamo stopiti na pot glasbenega ustvarjanja in v njem prebudimo željo po igranju.

DELI
Life at Night je spletni portal, na katerem so zbrani prispevki z različnih področij. Na njem boste izvedeli vse o urejanju doma in vrta, lepoti in zdravju, internetu in računalništvu, poslu in financah, pa tudi o športu in prostočasnih aktivnostih.