Spoznajte 7 prednosti cestnih koles

48
Prednosti cestnega kolesa

Če sodimo po prodaji cestnih koles, je cestno kolesarjenje še vedno najbolj popularen kolesarski rekreativni šport. Ker obstaja več različic tovrstnega prevoznega sredstva, si je treba pred nakupom postaviti nekaj ključnih vprašanj. Pomembno je denimo vedeti, kje ter koliko bomo kolesarili, kakšne so naše fizične omejitve, torej koliko let štejemo, kakšna je naša teža, imamo kakšne poškodbe. Ne nazadnje: koliko denarja smo pripravljeni odšteti zanj.

Najpomembneje je, da izberemo takšno cestno kolo, ki je narejeno po meri našega telesa. Pred nakupom se je pametno posvetovati s poznavalcem oziroma s prodajalcem v specializirani prodajalni s kolesarsko opremo. V nadaljevanju pa utemeljujemo tudi, zakaj je cestno kolesarjenje tako priljubljeno oziroma katere so njegove največje prednosti.

Glavne prednosti cestnega kolesa

Zakaj se odločiti za nakup cestnega kolesa? Morda zaradi katere izmed naslednjih prednosti:

  1. Cestno kolo omogoča izjemno udobno vožnjo po asfaltu.
  2. Cestno kolo nima vzmetenja, ker pozibavanje jemlje hitrost. Če vam je torej pri kolesarjenju bolj kot kar koli drugega pomembna čim večja hitrost, je to odlična izbira. Z njim profesionalni kolesarji lahko dosežejo celo preko 100 kilometrov na uro.
  3. Ponudba tovrstnih koles v specializiranih prodajalnah je izjemno pestra, zato lahko še tako zahteven kupec izbere kolo, ki mu je pisano na kožo.
Moško cestno kolo Giant Defy Advanced 1 (2022)
Moško cestno kolo Giant Defy Advanced 1 (Extreme Vital)
  1. Cestno kolo je nadvse lahko, posledično zagotavlja preprosto poganjanje.
  2. Zračnici na cestnem kolesu sta izjemno tanki – zaradi bistveno manjšega tresenja lahko z njim dosegamo višje hitrosti.
  3. Cestno kolo se lahko s pridom izkorišča na različnih gladkih terenih.
  4. Cestno kolesarjenje velja za ekipni šport. Dejstvo je, da se v skupini lahko precej lažje premaguje zračni upor. Kolesarjenje je tako lepše in preprostejše.

Hitra primerjava cestnega kolesa z gorskim

Cestno kolo je posebna vrsta kolesa. Namenjena je vožnji po asfaltiranem terenu in drugih gladkih površinah. V primerjavi z gorskim kolesom je precej lažje za poganjanje. Sedež na cestnem kolesu je nižje kot pri gorskem, zračnice pa so precej tanjše in z manj profila. Pohvali se lahko tudi z atraktivno oblikovanim krmilom, ki je v obliki rogov.

Nadgradnja kolesarskega znanja

Še ena od prednosti cestnega kolesa je zagotovo ta, da z njim lahko še dodatno izpopolnite svoje kolesarsko znanje. Hitreje boste namreč prekolesarili daljše razdalje. Cestno kolo vam lahko pomaga tudi pri odpravi odvečnih kilogramov.

Žensko cestno kolo Scott Contessa Addict 25 Disc (2022)
Žensko cestno kolo Scott Contessa Addict 25 Disc (Extreme Vital)

Med cestnim kolesarjenjem se lahko uspešno uprete stresu. Pri poganjanju pedal na njem ne bodo trpeli niti sklepi. Z njim lahko prikolesarite v kraje, kjer še nikoli niste bili ter tako spoznate skrivne kotičke naše dežele. Razlogov za nakup cestnega kolesa je torej kar precej.

DELI
Life at Night je spletni portal, na katerem so zbrani prispevki z različnih področij. Na njem boste izvedeli vse o urejanju doma in vrta, lepoti in zdravju, internetu in računalništvu, poslu in financah, pa tudi o športu in prostočasnih aktivnostih.