Kaj odlikuje kakovostno spletno stran?

5
Kakovostna spletna stran

V prvi vrsti je kakovostna spletna stran tista, ki izpolnjuje pričakovanja lastnika oziroma upravitelja spletne strani, seveda pa tudi pričakovanja njenega uporabnika. Spletna stran ne sme biti samo lepa in na videz moderna, pač pa tudi funkcionalna. Pa tudi to še ni vse, saj je pot do kakovostnega spletišča posejana s še kar nekaj kamenčki, ki na koncu sestavljajo popoln mozaik.

Časi, ko smo ljudje od spletne strani pričakovali zgolj informacije ali opis izdelka, so že zdavnaj mimo. Sodobna stran mora zagotavljati precej več kot zgolj spletno prisotnost. Ali veste, na kaj vse morate pomisliti, preden na vrsto pride izdelava spletnih strani?

Tehnična brezhibnost in uporabniška izkušnja

Prvi pogoj za kakovostno spletno stran je, da je tehnično brezhibna. To pomeni, da ima urejeno programsko kodo in deluje hitro. Danes smo ljudje vajeni, da nam splet leži pod nogami. Oziroma bolje rečeno kar v žepu. Mobilni telefoni so postali naše pisarne in preko njih redno dostopamo do spleta, brskamo po njem in obiskujemo spletne strani.

Telefonu prilagojena spletna stran
Spletna stran mora biti prilagojena mobilnim telefonom.

Čas je zlato, zato nikakor nismo pripravljeni čakati, da se spletna stran nalaga celo večnost. V tem primeru hitro zapustimo svoj prvi cilj in se lotimo naslednjega. Zmotno je misliti, da bo obiskovalec pač nekoliko potrpel, če bo želel tisto, kar mu ponujamo. Konkurence je na vseh področjih več kot dovolj, zato bo odšel k njej.

Kako pomemben je videz spletne strani?

Videz spletne strani, na kateri pristane obiskovalec, je ključnega pomena in odloča o tem, ali se bo na njej tudi zadržal. Kakšen zastarel dizajn iz 90-ih ga bo vsekakor prej pognal v beg kot pa zadržal. Kakovostna spletna stran mora torej biti modernega videza in biti prilagojena za prikazovanje na vseh digitalnih napravah, ki omogočajo brskanje po spletu.

Tablični računalniki in pametni mobilni telefoni so dandanes namreč vse pogosteje v prednosti pred namiznimi računalniki, ko govorimo o obiskovanju spletnih strani. Če bo dizajn strani moderen, pa se bo na njej obiskovalec tudi lažje znašel. Prav zato je še kako pomembno da se pri izdelavi spletne strani sledi nekim določenim smernicam, ki so domače vsem spletnim uporabnikom.

DELI
Life at Night
Life at Night je spletni portal, na katerem so zbrani prispevki z različnih področij. Na njem boste izvedeli vse o urejanju doma in vrta, lepoti in zdravju, internetu in računalništvu, poslu in financah, pa tudi o športu in prostočasnih aktivnostih.