Obdelava kovin: zakaj izbrati podjetje Kovinc?

10
Obdelava kovin

Obdelava kovin je ena izmed ključnih industrijskih panog, ki igra temeljno vlogo v številnih gospodarskih dejavnostih. Ne glede na to, ali gre za izdelavo strojev, avtomobilskih komponent, orodij ali drugih končnih izdelkov, je pravilno obdelana kovina ključna za zagotavljanje kakovosti in trajnosti izdelkov.

Ko se odločamo za izbiro izvajalca obdelave kovin za svoje naročilo, pa se postavlja vprašanje, kako prepoznati tiste ključne znake, ki nam kažejo, da bo podjetje svoje delo opravilo nadvse kakovostno. Pri izbiri izvajalca se srečujemo s številnimi izzivi in odločitvami, ki lahko močno vplivajo na končni rezultat. Nujno je, da smo pozorni na mnoge vidike, kot so izkušnje podjetja, strokovnost zaposlenih, uporabljena oprema in tehnologija, dostava v dogovorjenem času in seveda cena storitev.

Več kot 40-letna tradicija

Tradicija je nekaj, mimo česar ne moremo. Podjetja, ki se v najzahtevnejših branžah nahajajo že več let, celo desetletij, so zagotovo nekaj delala prav. Sploh kovinsko-predelovalna industrija je izjemno zahtevna, saj od podjetja terja precejšen začetni vložek ter nenehno nadgrajevanje mehanizacije in znanja. Pomemben podatek je tudi, da boste v podjetju lahko naročili kopico različnih storitev, ki bodo vodile do končnega izdelka po vaši želji.

Kovinc d.o.o. - podjetje s tradicijo
Kovinc d.o.o. je podjetje z bogato tradicijo na področju obdelave kovin.

Stroji v tej industriji niso poceni, prav tako so zanje potrebni prostor in usposobljeni ljudje, ki z njimi znajo upravljati. S predelavo kovin povezanih tudi veliko stroškov za energijo, nabavo materiala in podobno. Podjetje Kovinc d.o.o., ki je na tem področju prisotno že več kot 40 let, je zagotovo podjetje, ki mu gre zaupati. Pri obdelavi kovin poleg modernih CNC naprav uporabljajo tudi industrijske robote.

Bogate izkušnje in reference

Ko želimo kupiti nekaj dobrega, kakovostnega, potem se vedno zanašamo na reference. Zanesemo se na to, kaj so dejali drugi, ki so pred nami določeno storitev že naročili. Ko je govora o kovinsko-predelovalni industriji, so reference bistvenega pomena, saj povedo, kaj lahko od podjetja pričakujemo.

Če je podjetje uspešno tudi izven domačih meja, skorajda ni več dvoma, da smo prišli na pravi naslov. V podjetju Kovinc d.o.o. se ponašajo z uspehi tako doma kot na tujem, kjer so zadovoljili potrebe kopice strank na več evropskih trgih, tudi na izjemno zahtevnem nemškem.

Preglednost in jasna javna podoba

Če želi podjetje v svet poslati sliko o sebi, potrebuje kakovostno spletno prisotnost. Prav spletna stran je največkrat prvi stik naročnika s podjetjem, zato je ključnega pomena, da je ta izdelana po vseh zahtevanih standardih, je uporabniku prijazna in jo je moč hitro najti.

Podjetje Kovinc d.o.o. se lahko pohvali z dovršeno spletno prisotnostjo, saj na spletni strani predstavljajo vse storitve na zelo visoki ravni. Obenem skrbijo še za prisotnost na tujih trgih, tako da so vse vsebine na voljo tako v slovenskem kot tudi v angleškem in nemškem jeziku.

Razmerje med kakovostjo in ceno

Tako kot na vseh področjih, je tudi pri obdelavi kovin zelo pomembna končna cena. Naročnik se sicer zaveda, da kakovost stane, vendarle pa ne želi plačati dosti več kot konkurentom tega podjetja. Kako najti pravo razmerje med kakovostjo in ceno? Naj vas beseda »kakovost« ne prestraši, saj je kakovosten izdelek dolgoročno mnogo cenejši. Pa tudi sami proizvodni stroški so precej nižji, če upoštevamo naslednje.

Cevni laser Lasertube LT8
V podjetju Kovinc d.o.o. za laserski razrez cevi uporabljajo Lasertube LT8.

Podjetje, kot je Kovinc d.o.o., ves čas vlaga v modernizacijo, zato ima na voljo sodobne stroje, ki porabijo manj energije in imajo manjši vpliv na okolje. Ob tem se močno poveča natančnost izdelave, kar na drugi strani pomeni manj odpada in manj porabljenega materiala. Če dodamo še krajši čas izdelave, je jasno, zakaj je takšno podjetje še kako konkurenčno, celo bolj ugodno kot nekatera druga podjetja.

Kakovost dokazujejo certifikati

Podjetje, ki se ukvarja s predelavo kovin, mora imeti na steni kar nekaj osvojenih certifikatov, da se lahko izkaže kot zaupanja vreden partner. V podjetju Kovinc d.o.o. pri tem niso izjema, prej vzor. Pohvalijo se namreč lahko z naslednjimi certifikati:

  • Certifikat ISO 9001 – govori o poštenem, odgovornem delu in kulturi dela v podjetju.
  • Certifikat ISO 14001 – zagotavlja, da se podjetje zaveda zelene miselnosti in ravnanja do okolja.
  • Certifikat ISO 45001 – pomeni priznanje o zavezanosti visoki poslovni kulturi in dobremu vodenju ter upravljanju s človeškimi viri.
  • Certifikat EN 1090 – je dokaz kakovosti, stabilnosti in kvalitete jeklenih konstrukcij.
  • Certifikat ISO 3834-2 – je mednarodni certifikat s področja ocenjevanja tehnične in kadrovske sposobnosti varilskih del.
  • Platinasta odličnost [AAA] – govori o tem, da podjetje odlično upravlja s svojimi finančnimi viri (vsaj 3 leta zapored) in zagotavlja, da bo tako tudi v bodoče.

Dejstvo je, da je kakovost v kovinsko-predelovalni industriji moč izbrati glede na kazalnike, ki jih nekatera podjetja transparentno prikazujejo na svoji spletni strani.

DELI
Life at Night je spletni portal, na katerem so zbrani prispevki z različnih področij. Na njem boste izvedeli vse o urejanju doma in vrta, lepoti in zdravju, internetu in računalništvu, poslu in financah, pa tudi o športu in prostočasnih aktivnostih.