MSM – organska oblika žvepla

16
MSM

MSM ali metil sulfonil metan je organska oblika žvepla, ki ga lahko najdete v naravi, na primer v rastlinah, živalih, prisoten je tudi v človeškem telesu. Takšna oblika žvepla nastaja z razkrajanjem fitoplanktona v morju, ki nato izhlapi v ozračje, z dežjem pa pade na zemljo, kjer ga vsrkavajo rastline.

MSM lahko uživate s prehrano, predvsem z zelenjavo, na primer s čebulo, česnom ali brokolijem, pa tudi s hrano živalskega izvora, na primer z mlekom in jajci. Sicer pa je MSM prisoten tudi v oreščkih in semenih. Prav tako se uporablja kot prehransko dopolnilo. Še zlasti so nad slednjim navdušeni tisti, ki radi dobro poskrbijo za lepo kožo, lase in nohte.

MSM poimenovan kot mineral lepote

Mnogi uporabniki MSM pogosto poimenujejo kar mineral lepote. Za telo je izjemno pomemben, nahaja se predvsem v mišicah, kosteh, koži, laseh ter nohtih. MSM je prav tako nujna sestavina pri proizvajanju vezivnega tkiva ter kolagena.

MSM prah
MSM prah Organic Earth

Prehransko dopolnilo lahko kupite kot MSM prah ali v obliki kapsul. Po njem pogosto posegajo starejše osebe, pa tudi vsi tisti, ki si želijo okrepiti vezivna tkiva in imunski sistem, imajo težave z alergijami, prav tako je priljubljen pri športno aktivnih osebah.

Kako zaužiti MSM prehransko dopolnilo?

MSM kot prehransko dopolnilo lahko uživate skupaj s tekočino, sokom ali smutiji. Pogosto se ga uporablja tudi kot dodatek za nego telesa oziroma na področju kozmetike.

Priporočen dnevni odmerek je 1 do 2 čajni žlički oziroma 3 do 6 gramov. Če ga boste uživali skupaj s C vitaminom, boste poskrbeli za najboljši učinek. Lahko pa si ga vmešate v svojo najljubšo kremo ali ga s pomočjo masaže vtrete neposredno v telo.

Uporaba MSM kapsul

Če se boste odločili za nakup MSM v kapsulah, boste dnevno lahko zaužili 1 do 3 kapsule, s hrano oziroma po priporočilu zdravstvenega delavca. Izdelek ne vsebuje pšenice, glutena, soje, laktoze, dodanega sladkorja, soli, kvasa, konzervansov ali umetnih barvil.

MSM kapsule
MSM kapsule Viridian

MSM kapsule vedno hranite v hladnem ter suhem prostoru, izven vidnega polja in dosega otroških rok. Navedenega odmerka ne smete prekoračiti, razen če vam to svetuje zdravnik. Zavedajte se tudi, da je to le prehransko dopolnilo, kar še ne pomeni, da je popolno nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Izdelek se ne sme uživati med nosečnostjo in dojenjem, razen po nasvetu zdravnika. Rok uporabe je naveden na embalaži izdelka.

Nakup MMS v obliki prehranskega dopolnila

MSM v prahu in MSM kapsule sta možni obliki MSM kot prehranskega dopolnila. Najrazličnejša dopolnila k prehrani lahko nakupujete na različnih mestih, vendar si boste kakovost izdelkov zagotovili, če jih boste nakupovali v specializiranih prodajalnah. Teh je danes pri nas kar nekaj.

Nakup lahko denimo opravite v spletni prodajalni NutriHolis, ki jo lahko obiščete tudi v živo. Trgovina se nahaja na Zaloški cesti 167 v Ljubljani (na Viču), kjer vam bo pri izbiri izdelkov pomagalo prijazno in strokovno podkovano osebje.

V veliki meri za svoje zdravje, pa tudi za lepši videz kože, las in nohtov, lahko poskrbite predvsem z zdravo in uravnoteženo prehrano. Tej dodajte še kakovostna prehranska dopolnila, kot je organska oblika žvepla MSM. V celostnem centru zdravja NutriHolis so vam na voljo tudi drugi prehranski dodatki, ki ugodno vplivajo na zdravje in počutje.

DELI
Life at Night
Life at Night je spletni portal, na katerem so zbrani prispevki z različnih področij. Na njem boste izvedeli vse o urejanju doma in vrta, lepoti in zdravju, internetu in računalništvu, poslu in financah, pa tudi o športu in prostočasnih aktivnostih.